'Kılıçdaroğlu'nun korumaları bana alt katta kötü davrandı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayakkabı fırlatan ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yunus Emrah Sermet, “Olaydan sonra korumalar bana alt katta çok kötü davrandı.Yukarıda basının önünde bir şey yapmadılar ama fiziksel tacizde bulundular” dedi.

'Kılıçdaroğlu'nun korumaları bana alt katta kötü davrandı'
'Kılıçdaroğlu'nun korumaları bana alt katta kötü davrandı'
Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatan Yunus Emrah Sermet, polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. İstanbul Pendik'te oturan ailesinin yanına dönen Sermet, yaşananları İHA'ya anlattı.

Yunus Emrah Sermet, “Babam 12 Haziran'da iş kazası geçirdi. Vücudunun yüzde altmış beşi yandı. Fabrika sahibi Bülent Toprak kaza sonrası geldi ve yardım edeceğini söyledi ama yardım etmedi. Daha sonrada Erdoğan Toprak da inkar etti. Ben iki defa Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedim fakat olmadı, görüşemedim. Artık en son dayanamadım ben toplantıda bu ayakkabıları fırlattım. Bana psikolojimin bozuk olduğunu söyledi. Kendisine soruyorum bu adam bu hale nasıl geldi. Yangının amatör kamera görüntüleri dahi var. Bunu araştırsınlar madem inkar ediyorlar, bu adam da bir Türk vatandaşı araştırsınlar. Madem iftara atıyoruz onun fabrikasında çalışmadık, nerede çalıştı, nasıl bu hale geldi gelsin kendi araştırıp bulsun ben ona dava açayım” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMALARI BANA KÖTÜ DAVRANDI”
Olaydan sonra Kılıçdaroğlu'nun korumalarının kendisine kötü davrandığını belirten Yunus Emrah Sermet, “Olaydan sonra korumalar bana alt katta çok kötü davrandı. Yukarıda basının önünde bir şey yapmadılar ama fiziksel tacizde bulundular. Bana 300 liralık ayakkabı giyiyorsun dediler. Bakarsanız giydiğim ayakkabılar 30 liradır. Benim terörist bir grup olduğumu ve terör polisine teslim edeceklerini söylediler. Senin kafanı kopartırız ama Kılıçdaroğlu'na dua et dediler. Benim yaptığım eylem ne AK Parti, ne CHP ne de başka bir partiyedir; benim tepkim tüm hepsinedir” dedi.

Baba Reşat Sermet ise, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Beni inkar ediyorlar. Elimde fotoğraf ve amatör kamera görüntüleri var. Görüntülerdeki yanan kim bana bunu açıklasınlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım benim işlemlerimi yapıp beni emekli etmezlerse çocuğumla el ele meclis önünde kendimizi yakarız. Bize sahip çıkılsın, inkar edilmesin. Ben kullanmam gereken yanık elbisesini bile arkadaşlarım ve komşularım sayesinde 1,5 ay sonra alabildim. Bana nasıl iftira atıyorsunuz, diyebiliyorsunuz. Ben Toprak'lardan şunu istiyorum buraya gelip benim yüzüme karşı çalışmadığımı söylesin ben o zaman cezama razıyım.”
Kaynak: İHA