Dünyaca Ünlü Türk Restorancı Özer Neü’de Konferans Verdi

Türk mutfağının uluslararası alanda başarılı ismi Hüseyin Özer, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde “Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı, Girişimcilik-Liderlik” konulu bir konferans verdi.

Dünyaca Ünlü Türk Restorancı Özer Neü’de Konferans Verdi

NEÜ Turizm Fakültesi ve Özer Kişisel Gelişim ve Liderlik Akademi işbirliği ile düzenlenen konferansa; NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkan Vekili Abdi Kalan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Raif Parlakkaya, mutfak kültürlerinin ülkelerin en önemli kültür unsurları arasında yer aldığını belirterek, “Türk mutfağı dünyanın sayılı mutfakları arasındadır. Türk mutfağının uluslararası alanda hak ettiği yeri alabilmesi için tanıtımların artırılması gerekir. Hüseyin Özer yıllardır bu görevi yerine getirmeye çalışmaktadır. Kendisi ayrıca kurmuş olduğu vakıflar ve akademi ile eğitim alanında da önemli hizmetler vermektedir. Fakülte olarak iş temelli eğitim ve staj uygulamalarında kendisiyle işbirliği yapacağız” dedi.

“YÖNÜMÜZ BATIYA DÖNSE DE TÜRK YEMEKLERİNDEN DÖNMEMELİYİZ”
Hüseyin Özer’in özgeçmişinin okunmasının ardından Discovery Channel’ın kendisi hakkında düzenlediği belgesel film izlendi. Konferansının başında Hüseyin Özer, yurt dışında Türk kültürü ve Türk insanlığının en çok lokanta ile anlatabileceğini vurguladı ve lokantadaki yemek düzeni, edilen sohbetler ile temizlik anlayışına kadar birçok şeyin Türk kültürünü yansıttığını söyleyerek, amacının Türkiye’de lokantacılar yetiştirerek onları da yurt dışına göndermek olduğunu vurguladı. Özer, omuzlarında bu yükü taşıdığını belirterek, “Ağaç tek başına bir şey ifade etmez. Ağaç ormanda olmalıdır. Sayının artması gerekiyor. Yönümüzü Avrupa’ya dönsek de kendi yemeklerimizden vazgeçmemeli, Türk yemeklerini yapmalı ve dünyaya tanıtmalıyız” şeklinde konuştu.

“RESTORANIMDA ÇALIŞAN EVLAT MÜŞTERİ İSE MİSAFİRDİR”
Özer, Türkiye ve İngiltere’deki yaşam öyküsünü, restorancılıktaki başarı hikayesini ve iş adamı olarak yaşam tarzı ile hayat görüşünü anlatarak, “Allah bana ne mutlu ki bu kaderi vermiş, ben ilkokula bile gitmedim. Ama şu an sizlerin karşısındayım. Kaderime acımayın bilakis kıskanın. Her şey para değil, bu benim için parayla satın alınamayacak en büyük ödül. İdealleriniz olsun. Ama bu ideallerinizi gerçekleştirirken dürüst olun, en önemlisi bu. Benim en önemli felsefem her zaman dürüstlük oldu. Lokantacılık cennet mesleğidir ve bu meslekte yüzde yüz dürüstlük olmalıdır” dedi.

Şu anda Dünyaya Türk kültürünü, Türk’ün cömertliğini, dürüstlüğünü, misafirperverliğini gösterdiğini ve Türk yemeklerini de en sağlıklı ve lezzetli şekliyle sunarak tanıtmaya çalıştığını vurgulayan Özer, çalışanlarla ilişkilerine de değinerek onlara “evlat” diyerek seslendiğini belirtti ve bunun sebebini ise, “Bizim memleketin kültürü budur. Evlatlar misafire çok iyi bakarlar. Bizim dükkanımızda işçi yoktur, evlat vardır. Müşteri yoktur, misafir vardır” şeklinde açıkladı.

Daha çok soru cevap şeklinde geçen konferansın sonunda NEÜ Rektörü Prof. Dr Muzaffer Şeker, “Kendisini içtenlikle ifade ederek, deneyimlerini yemek, sevgi ve dürüstlük kavramları üzerinden kalbi ve samimi duygularla bizlerle paylaştığı için misafirimize teşekkür ediyoruz” diyerek Hüseyin Özer’e teşekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA