Atatürk kürtajı suç olarak kabul etti

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar tartışma konusu olan kürtaj uygulamasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nacar, kürtaj ilk olarak 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından suç olarak kabul edilmiştir dedi.

Atatürk kürtajı suç olarak kabul etti
Beyaz TV'de yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem adlı programa konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar kürtaj tartışmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı sosyal hayata yönelik yeni paketin masaya yatırıldığı programda Erhan Nacar 'Cumhurbaşkanımız 3 yıldır 3 çocuk diye ısrar ediyor ve yapılan kürtaj ile doğum kontrollerinin kullanılmasını cinayet olarak yorumluyor. 1930 yılında esas kürtaj ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından suç olarak kabul edilmiştir' dedi.

O günkü şartlarda bunun kanunlaştırıldığını söyleyen Erhan Nacar '1390'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk 6 çocuk doğurun demiştir bu da ayrı bir konu. Vatandaşımız bunu bilmiyor. Mustafa Kemal Atatürk aslında Çanakkale Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan ölümler dolayısıyla Türkiye nüfusunun azalmasından dolayı 6 çocuk istemiştir. Rusya'ya gidelim 15 Sovyet Cımhuriyet Birliği'nde de yaklaşık 1944 yılında kahraman anne ünvanı verilmiş kanunlaştırılmış ve 431 bin çocuk doğmuş, yani 10 çocuk doğurma hakkı verilmiş ve bu günün şartlarında 4,5 milyon genç Rusya ekonomisine bir katkı sağlamış ve bugünkü Rusya'nın bu hale gelmesini sağlamıştır' şeklinde konuştu.