Ameliyattan Bir Saat Önce Olaya Müdahale Edildi

Antalya'da bir organ nakli merkezinde hazırlanan sahte evrak ve sahte kimlik bilgileri ile yasa dışı organ ve doku ticareti yapan şahıslar yakalandı.

Polis, organ nakli için yapılacak ameliyattan 1 saat önce olaya müdahale etti.
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 91. Maddesi kapsamında, yasa dışı organ ve doku ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalarda, Antalya’da bulunan bir organ nakil merkezinde hazırlanan sahte evrak ve sahte kimlik bilgileri ile yasa dışı organ ve doku ticareti yapılacağı bilgileri elde edildiği belirtildi.

Aynı gün ameliyat saatinden yaklaşık 1 saat önce ekipler tarafından olaya müdahale edilerek yasa dışı organ ticareti yapan, organ alıcısı, donör ve organ ticaretine aracılık eden, sahte evrak ve belgeler düzenleyen toplam 6 şahıs yakalandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:
”Haklarında işlem yapılan L.S., B.G ve M.A.O isimli toplam 3 şahıs ise sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla donör ve organ alıcısı buldukları, organ nakli için sahte evrak ve belgeler düzenledikleri gerekçesi ile adli makamlara sevk edilmiştir.”
Kaynak: İHA