Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Yollar Kapanmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı 2 bin 695 ton tuz kullandı.

Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Yollar Kapanmadı

Kocaeli’nde birkaç gündür etkisi altına ve eğitime 3 gün ara verilmesine sebep olan yoğun kar yağışı ve buzlanma kenti olumsuz etkilese de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarıyla trafikte aksama olmadı
Gece gündüz çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yollarda buzlanma olmaması için dün gece yarısı ve sabaha karşı tuzlama çalışması yaptı. Trafiğin yoğun olduğu Kocaeli Üniversitesi, Bağçeşme ve Gündoğdu’ya giden tüm yollarda kar küreme ve tuzlama yapan ekipler, sabah saatlerinde sıfırın altındaki havada yollarda buzlanma olmaması, can ve mal kaybına sebep olacak trafik kazaları yaşanmaması için çalıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 21 greyder, 2 kar aracı, 17 kanal aracı, 6 loder, rotatif, unimod, botcat grayder, tuzlama ve pikapla Kocaeli genelinde karla mücadele ediyor. Yapılan çalışmalarda buzlanma ihtimali yüksek bölgelerde 2 bin 695 ton tuz kullanıldı. Stoklarda 8 bin 300 ton daha tuz var. Umuttepe Hastanesi güzergâhı, Radar Yolu, Kuruçeşme Irak Konutları, Gündoğdu Konutları, Miralay Mümtaz Caddesi, Santral yokuşu ve Arızlı TOKİ Konutları, Maşukiye Kartepe yolu, Kuruçeşme TOKİ Konutları ve tüm ilçelerdeki grup köy yollarında gece boyunca kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.
Kaynak: İHA