Antakya Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Antakya Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, makamında gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, işçisi, memuru, meclis üyesi, başkan yardımcılarının aynı takımın birer şerefli üyesi olduğunu belirtti.

Belediyede çalışanların takım halinde hareket etmesi ve bir aile olmasıyla Antakya'yı Hatay'ın en güzel ilçesi haline getirebileceklerine vurgu yapan Kimyeci, şöyle devam etti:
''Bu niyetle yola çıktık, bugüne kadar beraberce mesafeler kat ettik. Biz Antakya Belediyesi olarak ilk kez kurulan bir belediye olmamızdan kaynaklı eskiden belde belediyesi olan 12 belediyemizi bünyemize aldık. Bununla beraber 42 köyün Antakyamıza bağlanmasıyla toplamda 95 mahalle 610 kilometre karelik bir alana hizmet vermeye başladık. Bunun sonucunda oluşan 348 bin nüfus her gün Antakya Belediyesi'nden hizmet bekliyor. Personelimizin tamamı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında güler yüzlü hizmet vererek çalışıyor. Bu da bizler için gurur vesilesi.''
Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç ise konuşmasında 172 işçi personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin mutlu sonla sonuçlandığını belirtti.

Ataç, belediye işçi personelinin ücretlerinde yüzde 17'ye varan artışlar söz konusu olduğunu ifade ederek sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür etti.
İmza törenine Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Karakaplan, daire müdürleri ve işçi personeli katıldı.

Kaynak: AA