Trabzon’da Karla Mücadele Çalışmaları Başladı

Trabzon’un özelikle yüksek kesimlerinde yağan yoğun kar yaşı ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde başlayan kar temizleme çalışmaları başladı.

Trabzon’da Karla Mücadele Çalışmaları Başladı

Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi’nin koordinesinde devam eden kar ve buzla mücadele çalışmaları özelikle yüksek ilçelerde aralıksız olarak devam ediyor. Hazırlanan kar eylem planı doğrultusunda ilçe belediyeleri ile birlikte sürdürülen temizleme çalışmalarında öncelikli olarak bulvarlar, ana arterler, sağlık tesisleri ve hastane yolları, güvenlikle ilgili kurumların yolları, insanların toplu olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenci yurdu, huzurevi gibi alanların yolları, acil hasta ve cenaze bulunan mahalle yollarının açık kalmasının sağlanması amaçlanıyor.

Trabzon’un yüksek ilçelerinden Maçka, Tonya, Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Dernekpazarı’nda etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte temizleme çalışmaları hızma devam ediyor. Diğer ilçelerin yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olduğunu kaydedilirken, buralarda da kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

Yoğun kar yağışının tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da etkisini gösterdiğini kaydeden Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, özelikle Trabzon’un yüksek kesimlerinde yağan kar yağmuru ile birlikte kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Karla mücadele çalışmalarının 'Kar Eylem Planı' protokolleri çerçevesinde ilçe belediyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde sürdürüleceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu kapsamda Büyükşehir bünyesinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulurken, imzalanan kar eylem planına göre her ilçe belediyesi kendi sınırları içinde kendi araçlarını koordinasyon merkezi planına göre çalıştırırken motorin desteği de alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçe belediyelerine karla mücadelede kullanmak amacıyla araç tahsis edecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin karla mücadelede kullanacakları araçların yakıtlarını, bakım ve onarım masraflarını, zincir, tuz ve diğer masraflarını karşılayacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA