Öğrenciler Omurga Sağlığını Koruma Yöntemlerini Öğrendi

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizyoterapisti İbrahim Sercan Aydın, omurga hastalığının önüne geçilebilmesi için Özel Yükseliş Koleji öğrencilerine ‘Omurga Sağlığı’ hakkında bilgiler verdi.

Öğrenciler Omurga Sağlığını Koruma Yöntemlerini Öğrendi

3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme seminerinde Fizyoterapist İbrahim Sercan Aydın’ın görselli sunumu yoğun ilgi gördü. Omurga pozisyonunu korumanın, insan sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Fizyoterapist Aydın, “Vücudumuzu ayakta tutan en önemli yapı, omurgalarımızdır. Sağlıklı bir omurga için da duruş pozisyonu çok önemlidir. Duruş bozuklukları, oturma, yürüme gibi yapmış olduğumuz günlük aktivitelerde doğal omurga pozisyonumuzu korumazsak, omurga sağlığımızı bozarız. Alacağımız ufak önlemlerle sağlığımızın bozulmasını engelleyebiliriz. İyi bir duruşu ise düzgün oturarak, düzenli egzersiz ve spor yaparak, hareketsizlikten uzak durarak elde ederiz” dedi

Öğrencilere verilen sunum sonrası Fizyoterapist İbrahim Sercan Aydın, öğretmenlerle meslek hastalıkları hakkında bilgiler paylaştı.
Sunum sonunda Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Semiha Yelmer Çekiç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirmiş oldukları projelere devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA