Kızını Kazada Kaybeden Baba, Yetkililere Seslendi

Malatya’da, üç ay önce trafik kazasında kaybettiği kızı için yola karanfil bırakan baba, yetkililere seslendi.

Kızını Kazada Kaybeden Baba, Yetkililere Seslendi

Malatya-Doğanşehir yolunda yaşanan kazada kızını kaybeden bir baba, olayın gerçekleştiği bölgeye giderek eylem yaptı. Su Çatı mevkisinde 3 ay önceki kazada 4 kişi ölürken 1 kişi de ağır yaralanmıştı. Kızının ihmal sonucu öldüğünü iddia eden Muharrem Karakoç, yol kenarına karanfil koyarak kızı Özlem Kaya’yı andı. Yeni öğretmen olan kızı için feryat eden acılı babaya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’dan destek geldi. Acılı baba ile kaza yerine giden Kiraz ve yaklaşık 20 kişi, yol kenarında eylem yaptı. Yola karanfil atan Karakoç, yetkililere şöyle seslendi: “18 sene boyunca kızımı okuttum, büyüttüm, devlete hizmet etmesi için yetiştirdim. Öğretmen oldu kızım vatana millete hizmet etsin diye. Ama karayollarının bariyerleri yapmaması nedeniyle, şoförün hatası yüzünden ben çocuğumu kaybettim.”

"40 GÜNLÜK GELİNDİ KIZIM"
Karakoç, öğretmenlerin 5 yılda asaletini doldurmasına da kızarak, “Öğretmenlere hakları veriliyor diyorlar. Benim kızım beş yılını doldurmamış diye tazminatını vermiyorlar. Kızım 40 günlük gelindi. Torunum olabilirdi. Çocuğu olsaydı kim bakardı bu çocuğa? Düzenleme yapılması gerekiyor. Öğretmenlerin haklarının verilmesi gerekiyor. 5 yılını doldurmayanlara tazminat vermeyecekse, o zaman garanti verilsin öğretmenlere, bir şey olmayacak beş yıl diye. Benim çocuğum görevden dönerken kaza yaptı. Benim yavrum neden görev şehidi değil? Benim neden duvarıma asabileceğim bir kağıdım yok” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da Su Çatı mevkisinin ölüm yolu olduğunu söyleyerek, "Yol ölüme davetiye çıkarıyor. Yıllardır bariyerleri olmayan bir yol. Bu yolda istinat duvarı yok. Bu nedenle çamurlu suyun yola kayması ile kazalar oluyor. Don olayları da kazalara davetiye çıkarıyor” dedi.

Kaynak: İHA