Bilecik'teki Seralarda Meydana Gelen Çökme

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "Ortaya çıkan mağduriyetlerin asgariye indirilmesi konusunda tüm gayret ve çalışmalarımız devam etmektir" dedi.

Poyraz, yaptığı açıklamada, Bilecik genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Orta Sakarya olarak adlandırılan İnhisar-Söğüt ve Osmaneli ilçelerinin bir kısmında seracılık yapan vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi ve çiftçilerin yaralarının sarılması adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i makamında bir araya geldiğini bildirdi.
Yapılan görüşmede, öncelikle zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce tamamlanması ve yapılan tespitlerden sonra mağdur olan vatandaşların banka ve tarım krediye olan borçlarının ertelenmesi gerektiği hususunu Bakan Eker'e ilettiğini belirten Poyraz, şunları ifade etti:
"Ciddi anlamda katma değer sağlayan seracılık konusunda karşılaştığımız en büyük problem, ilimiz genelindeki seraların maalesef sadece 1/6'sının örtü altı kayıt sisteminin (ÖKS) olmasıdır. Bu problemin aşılması noktasında da, sayın bakanımız ÖKS ve TARSİM kayıtları olmayan sera sahibi çiftçilerimizle ilgili neler yapılabileceği hususunda çalışma yapılmasıyla ilgili de, bürokrat arkadaşları talimatlandırdı. Şahsım ve hükümetimiz adına amacımız, ortaya çıkan mağduriyetlerinin asgariye indirilmesi konusunda tüm gayret ve çalışmalarımıza devam etmektir."
Kaynak: AA