Bayındır Ormanları Buz Devrini Yaşadı

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, ılıman iklimi ile bilinen İzmir’i de olumsuz etkiledi.

Bayındır Ormanları Buz Devrini Yaşadı
Yeni yılın ilk gününde başlayan yağmurun ardından meydana gelen ani sıcaklık düşüşü ve don, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü görev alanındaki yerleri de etkiledi. Alankıyı, Ovacık ve Çınardibi köy hudutları dahilindeki ormanlık alanları ve civarındaki yerleşim birimleri beyaza büründü.
Buz tutan ağaçlar, çıkan rüzgar sonucunda kendi ağırlıklarını taşıyamayarak ve domino taşları gibi birbirlerinin üzerine yıkılarak büyük kırılmalar meydana geldi. Orman ağaçlarının yanı sıra çevredeki köylerin meyve ağaçları ve elektrik direklerini de kıran don ve kar yağışı bölgede etkisini halen devam ettiriyor.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın beraberinde Silvikültür Şube Müdürlüğü, İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğü, Amenajman Heyeti ve Bayındır Orman işletme Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte zarar gören orman alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Yaşanan olayın tam bir doğal afet olduğunu belirten İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın “Tabi afet sonucu meydana gelen kırık ve devrikler hemen tespit edilerek, temiz işletmecilik prensibi gereği bir an önce üretime başlanacaktır. Olası bir kabuk böceği tehlikesine karşı tüm tedbirler alınıp, zarar gören alanların gençleştirme programına alınarak yıl içinde gençleştirilecektir” dedi.

Kaynak: İHA