Başkan Üzülmez, Kar Çalışmalarını Denetledi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, beyaz örtüye bürünen ilçe genelinde ana arter ve ara arter yollardaki karla mücadele çalışmalarını yerinde denetledi.

Başkan Üzülmez, Kar Çalışmalarını Denetledi

Arslanbey ve Suadiye bölgelerindeki vatandaşlar Başkan Üzülmez’e, elektrik kesintileri ve arızalarından dolayı yaşadıkları sıkıntılar için SEDAŞ’ı şikayet ettiler. Kartepe eteklerinde yerleşimin yoğun olduğu Arslanbey ve Suadiye’de belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, vatandaşların taleplerini dinledi. Belediye ekiplerinin kendi ekip ve ekipmanı ile 24 saat süreyle sahada aralıksız çalıştığını belirten Başkan Üzülmez, ana arter yolların açık olduğunu ve bu güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçede sıkıntı olan bazı ara arter yollara da müdahale edildiğini kaydeden Başkan Üzülmez, vatandaşların SEDAŞ ile ilgili şikayetleri de can kulağıyla dinledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yaşanan elektrik kesintileri ve arızalarından dolayı sıkıntı yaşadığını belirten hemşerilerine SEDAŞ’ın bazı noktalarda yetersiz kaldığını ifade eden Başkan Üzülmez, “Yaşanan elektrik kesintileri ve arızaları nedeniyle halkımızın yaşadığı sıkıntının farkındayız. Valilikte yapılan değerlendirme toplantısında da bu konuyu dile getirdim. Biz belediye olarak SEDAŞ’ın ekiplerinin arızalara ulaşımını sağlamak adına yolların ulaşıma açık olması konusunda çalışmalarımızı yapmaktayız. Ancak bu kurum aynı hızla çözüm üretemediği için vatandaşımız sıkıntı yaşadı. İlgili kurum araç kiralama yöntemi ile sıkıntıyı azaltmaya çalışıyor. Kartepe Belediyesi olarak biz kurumlar arası iş birliği için her zaman hazırız” dedi.

Bölge esnafını da ziyaret ederek sohbet eden Başkan Üzülmez, “Bugünlerde ilçemiz kış turizmi açısından bir hareketlilik yaşıyor. Bizler yerel yöneticiler olarak bu konuda yaptığımız tanıtımlar ve sağladığımız hizmetlerle ilçemize gelen kayak tutkunlarına her türlü kolaylığı sağlamaktayız. Esnafımız ve halkımızda gereken ev sahipliği ve misafirperverliği göstererek memnuniyeti üst seviyelere çıkartmaktadır. Bundan hem ekonomik hem ticari kazanç sağlanırken turizm sektöründeki canlılık gelecek için daha da çok ümit vaad ediyor. Buna katkı vermekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA