'Ters Bacaklı' Köpek Almanya'da Ameliyat Edilecek

Adıyaman'da sokakta bulunan bir bacağı ters kaynamış köpeğin Almanya'da ameliyat edileceği bildirildi.

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Şambayat beldesinde sokakta bulunan ve arka sol bacağı kırıldıktan sonra yanlış kaynadığı için tedavi için derneklerine getirilen köpeğin yapılan ilk tedavisinin ardından ameliyat için Sokak Dostları Yardım Aracı ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi'ne getirdiklerini belirtti.

Şambaba adını verdikleri köpeğin MKÜ Veteriner Fakültesi'nde yapılan tetkiklerinde ameliyatın imkansızlıklardan dolayı burada yapılamayacağının tespit edildiğini ifade eden Tosun, şöyle devam etti:
"Ters bacaklı Şambaba'nın ameliyatının yapılabilmesi için derneğimiz arayışa girdi. MKÜ'deki imkanlarla ameliyatının yapılamayacağını öğrendik. Bu hayvanın ameliyatının yapılması için görüşmelerimiz sürüyor. Bulduğumuz sponsor sayesinde köpeğimizi Almanya'da bulunan bir hayırsevere göndermeyi düşünüyoruz. Eğer orada da ameliyatı yapılamaz ise başka yerleri deneyeceğiz. Bu köpeğimizi iyileştirmek için elimizden geleni yapacağız.''
Şambaba ameliyat için önümüzdeki günlerde Almanya'ya gönderilecek.
Kaynak: AA