Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Açıklaması

Üst üste 4 dönem seçim kazanarak Menemen Belediye Başkanı seçilen Tahir Şahin, Menemen Belediyesi yeni hizmet binasındaki ilk Belediye meclis toplantısında, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Açıklaması

1999 yılından beri Menemen Belediye Başkanı olarak görev yapan Tahir Şahin’in, yaklaşık 8 milyon TL’ye 9 ay 10 gün gibi kısa bir sürede ilçesine kazandırdığı belediye hizmet binasındaki ilk meclis toplantısı öncesinde, Menemen’e hizmet etmiş eski belediye başkanları ile 1999 yılından bugüne görev yapmış belediye meclis üyeleri ve encümen üyeleri plaketle onurlandırıldı.

1986-1989 yılları arasında Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Yıldırım ile 1963-1973 yılları arasında Menemen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yücel Dirik’e plaketini başkan Tahir Şahin sundu.

Menemen ile bağının hiç kopmadığını ifade eden Menemen’in eski Belediye Başkanlarından ve Adalet Partisi İzmir eski Milletvekili Yücel Dirik konuşmasında, “Doğup büyüdüğüm, yaşadığım yeri unutamıyorum. Bu sefer bambaşka bir Menemen gördüm. Gurur duydum, şeref duydum. Menemen Belediyesi şerefli bir hizmet yeridir, bunu yaptım. Reisim eğer milletvekilliğini düşünüyorsa ki ben sonra buradan milletvekilli olmuştum. Milletvekilliğini düşünüyorsa, Bakan olabilecekse Belediye Reisliğini bıraksın. Belediye Reisliği kadar şerefli, zevkli hizmet verilebilecek bir görev yoktur. Milletvekilliği falan bunun yanında bir hiçtir. Bunu da hatırlatayım genç arkadaşımıza huzurunuzda, ona göre kararını versin” dedi.

Karşılaştığı bu sözler üzerine açıklama yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise “Bugün çok güzel bir gün. Hepimizin onur günü. Sadece bir büyüğüm konuyu açtığı için, bugüne nasip oldu herhalde böyle bir açıklamayı yapmak. Milletvekilliğine aday değilim, buradayım yani” diye konuştu

Plaket töreninin ardından, Menemen Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki ilk belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA