Kulu'da İstişare Toplantısı

Kulu Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, ilçede bulunan okul müdürleriyle istişare toplantısı yaptı.

Toplantıda nöbetçi öğretmenlerin görevleri, okul içi disiplin kuralları, okula okul dışından gelen yabancı öğrencilerin bildirilmesi, okuldan kaçan öğrencilerin velileriyle diyaloglar, okullarda oluşan gruplaşmaların önlenmesi konuları görüşüldü.
Mustafa Yetiş, bazı öğrencilerin son derslerine girmediklerini için başka bir okulun bahçesinde toplanıldığını ve okullarda gruplaşmanın olduğunu belirtti.

Öğrencilerin okuldan kaçıp buluşabilecekleri yerlerden bir olan Olof Palme Parkı arka kısmının günlük en az 2 defa Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri tarafından kontrol edildiğini belirten Yetiş, ayrıca okullarda olmazsa olmazların başında kameralar olduğunu, en az 2 adet dışarıyı gösteren çözünürlüğü yüksek kamera olması gerektiğini ifade etti.

Yetiş, geçen senelerde yapılan uygulamalara bu senede yapacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Okulun son dersini asan öğrenciler internet kafelere gidiyor. İnternet kafe sahipleri şayet okul öğrencisi olduğunu bile bile ders saati içinde bu öğrencileri içeriye alırsa, cezai işlem yapılacağını, bu konuda internet kafe sahiplerinin daha duyarlı olmasını istiyorum. Emniyet Müdürlüğünün iki adet ekip aracı olduğundan yeteri kadar okullara ulaşamıyorlar. Okullarda olağan herhangi bir durum karşısında haber edilmesini istiyoruz. Bu durum için zaman mefhumu önemli değil. Gece yarısına kadar özel telefonumu arayabilirsiniz."
Kaynak: AA