Hikmet Genç: Cemaat mensupları kendilerini sorgulamalı

Yeni Şafak Yazarı Hikmet Genç cemaat mensuplarına seslenerek "Biz bunu neden yapıyoruz?" diye kendilerine sormaları gerektiğini ifade etti.

Hikmet Genç: Cemaat mensupları kendilerini sorgulamalı
Yeni Şafak Yazarı Cem Küçük'ün sunduğu TVNET ekranlarında yayınlanan Gizli Gerçek programına 17 Aralık operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir ve Yeni Şafak Yazarı Hikmet Genç katıldı.

17 Aralık darbe girişiminde Recep Tayip Erdoğan'ı seçim yoluyla indiremeyeceklerini anlayanlar hangi planları yaptılar? Cemaat 12 yıl boyunca hiç sessini çıkarmadığı AK Parti'ye neden bir anda düşman oldu? Tüm bu konuların masaya yatırıldığı programda Yeni Şafak Yazarı Hikmet Genç cemaat mensuplarına seslenerek yaşananları sorgulamalarını istedi.

CEMAAT İNTİHAR ETTİ

Yıllardır cemaatin dava, himmet ve hizmet eksenli çalışmaları olduğunu ifade eden Genç “Bir anda olaylar değişiklik gösteriyor. Cemaat bizzat kendi dinamikleri ile kendi savcısı kendi emniyet mensubu ve kendi medyası ile hükümeti devirme kumpasının içerisinde yer aldı” dedi. Cemaatin kendi kendine intihar eden bir şekilde saldırıda bulunmasını manalaştıramayan Genç, cemaatin böyle bir karar almasının nedenini merak ettiğini söyledi.

Hikmet Genç, yıllardır kendi ifadeleriyle Türkçe öğrettiklerini, dünyada Türkiye'nin lobileşmesine katkıda bulunduklarını, siyasetle işlerinin olmadığını amaçlarının sadece davaları olduğunu söyleyen bir cemaatin her fırsatta hedeflerinin dünya vizyonu olarak gösterdiklerini söyledi. Yeni Şafak yazarı bu durumda olan bir yapılanmanın tüm elemanları ile hükümete yapılan darbe girişiminin içerisinde bizzat bulunarak, başlatarak ve ateşleyerek neyi hedeflediklerinin merak edildiğini ifade etti.

CEMAAT MENSUPLARI BUNU KENDİNE SORSUN

Cemaatin ortada bir partisinin olmamasına rağmen hükümeti devirip neyi amaçladıklarını cemaat mensuplarının kendilerine sormalarını isteyen Genç “Ne elde etmiş olacaktınız? Dershane mi kurtaracaksın? 12 yıldır beklide daha önceden kazanılan tüm kazanımlarının yok olmasını sağlmakla ne elde etmiş olacaksınız? Bu 28 Şubat'tan da ağır olur. Devlet büyük yatırımlarla dev yapılanmalara girerek bir vizyon ortaya koymuş tam bu esnada yaptığınızın amacı nedir? Cemaat mensupları bunu kendilerine sormaları gerekiyor. Biz bunu neden yapıyoruz?” diye konuştu.