Hatay'daki Şiddetli Yağış

Hatay genelinde etkisi dünden bu yana artarak devam eden şiddetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, tarım arazileri zarar gördü. İskenderun ilçesinde yağış nedeniyle deniz taştı.

AA muhabirinin Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Antakya ilçesine dünden bu yana metrekareye 87,4 kilogram yağış düştü.
Yağışın yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini ifade eden yetkililer, vatandaşların olabilecek sel olaylarına karşı duyarlı olmasını istedi.
- Deniz taştı
Şiddetli yağış nedeniyle, İskenderun ilçesinde deniz taştı. Kıyıdaki bazı işletmelerde su baskınları nedeniyle maddi zarar gördü.
Bu arada İskenderun'un yanı sıra Arsuz ilçesinde de etkili olan yağış nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğü, bazı evleri su bastığı öğrenildi.
Kentte 2 gündür süren şiddetli yağış nedeniyle Amik Ovası'ndaki bazı tarım arazileri de sular altında kaldı.
Hatay Havaalanı yolu üzerinde bulunan deredeki su seviyesinin yükselmesi sonucu ova sular altında kaldı, ekili alanlar zarar gördü.
- Antakya Belediyesi çalışmaları
Bu arada Antakya Belediyesi ekipleri, aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana gelen Tahtaköprü ve Serinyol mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, iş makineleri aracılığıyla balçıkla kapanan yolları temizledi ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla su tahliye çalışmalarını gerçekleştirdi.
Yağış nedeniyle tıkanan ve taşan kanallar Antakya Belediyesi ekipleri tarafından temizlenerek su tahliyesi sağlandı.
Kaynak: AA