Erzurum-bingöl Karayoluna Çığ Düşmesi

Çat Kaymakamı Ramazan Pektaş, çığdan kurtarılan 49 yolcunun öğretmenevinde misafir edildiğini söyledi.

Kaymakam Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Erzurum-Bingöl karayolunun çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandığını anımsattı.
Karayolları ekiplerinin çalışma yaptığını ve mahsur kalan iki yolcu otobüsünü kurtardığını ifade eden Pektaş, 49 yolcunun Çat Öğretmenevi'nde misafir edildiğini dile getirdi.
Yolcuları ziyaret ettiğini kaydeden Pektaş, "Misafirlerimizin herhangi bir sorunu yok. Hepsinin sağlık durumu iyi. Otobüste bulunan bir bebeğin biraz hasta olduğunu duyduk. Muayene edildi. O da gayet iyi" dedi.

Pektaş, tipi ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşım sağlanamadığını ifade ederek, yol açılıncaya kadar yolcuların misafir edileceğini söyledi.

Konaklama masraflarının da kaymakamlık tarafından karşılandığını belirten Pektaş, "İl kriz merkezi tarafından 7-8 kişi kapasiteli snowtrack gönderiliyor. Kumanya da geliyor. Otobüste sınava girecek öğrenciler varmış, onları snowtrack ile göndereceğiz. Yol açılıncaya kadar diğer yolcuları misafir etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Çığ nedeniyle mahsur kalan bir otobüsün şoförü Yaşar Dirin de Diyarbakır'dan Rize'ye gittiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"Bizden önce Çat'a 20 kilometre kala çığ düşmüş, saat 01.00'di. Biz geldiğimizde ekipler yolu açmak için çalışma yapıyordu. Yolu açtılar, bizi de ilçeye getirdiler. Geceyi öğretmenevinde geçirdik. Bir otobüs daha yolda mahsur kalmış onlar da öğretmenevinde kaldılar. Herkesin sağlık durumu iyi. Bir bebek biraz rahatsızlandı, onu muayene ettiler. Önemli bir sağlık problemi yok."
Erzurum-Bingöl karayolu, Çat ilçesi yakınlarında gece saatlerinde çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanmış ve yolda mahsur kalanlar Çat Öğretmenevi'ne getirilmişti.
Kaynak: AA