Saldırıya uğrayan başörtülü kıza dava açtılar!

Avusturya'nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde yaşayan 21 yaşındaki başörtülü Nagehan Köse, uğradığı ırkçı saldırı sonrasında açtığı davada suçlu gösterilerek kendisi hakkında dava açıldığını söyledi.

Saldırıya uğrayan başörtülü kıza dava açtılar!
Saldırıya uğrayan başörtülü kıza dava açtılar!
Avrupa'da Müslümanlara yönelik saldırılar artarken, Avusturya'da duyanları hayrete düşüren bir olay yaşandığı ortaya çıktı. Avusturya'da doğup büyüyen çok iyi derece Almanca bilen başörtülü Köse, yaptığı açıklamada, Nisan 2014 tarihinde sözle ve fiziksel saldırıya maruz kaldığını ve saldırganlar hakkında şikayetçi olduğunu ancak savcılığın saldırganlar yerine kendisi hakkında “tehdit” davası açtığını ifade etti.

Köse, arkadaşıyla buluşmak üzere çıktığı yolda yürürken, karşısından gelen yaşlı çiftin 'Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin. Defolun ülkemizden' dediğini, kendisinin de “Bekleyin burada. Polisi arayacağım” diye karşılık verdiğini kaydetti.

Polisi aradığı sırada kadının saldırısına uğradığını, saldırı sonucunda elinden yaralandığını ve telefonunu yere düştüğünü aktaran Köse, telefonla polisi aradığını ve yoldan geçen bir kişi ile birlikte olay yerinden kaçmalarını engellediklerini vurguladı.

Yaşlı çiftin, olay yerine gelen polislere kendilerini şikayet ettiğini belirten Köse, hem suçlu olduklarını hem de güçlü olduklarını söyledi.

Yapılan işlemlerin ardından 4 ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmayınca polisi aradığını ifade eden Köse, şunları söyledi: “Yaptığım araştırmada savcılığın şikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öğrendim. Yani bizim ırkçılık başvurumuz kabul edilmeyerek dava kapatılmış. İtiraz hakkımız kullanarak itiraz ettik. Aralık sonunda bize savcılıktan bir mektup geldi. Mektupta bizim davalı olduğumuz yazıyor. Bunu görünce şok oldum. Hakkımızı aramak isterken suçlu durumuna düştük. Haklıyken haksız duruma düştük. Çok zoruma gidiyor. Ben polisi arıyorum, polis gelsin onlar kaçmasın diye. Bir değil, iki değil çok başıma geldi. Artık ben susmak istemedim. Çünkü yeter. Biz burada doğduk burada büyüdük, Almanca biliyoruz. Uğradığımız haksızlığın haddi hesabı yok.”

Başörtülülerin sürekli saldırıya uğradığını ancak seslerini çıkarmadıklarını söyleyen Köse, kendisinin davanın peşini bırakmayacağını ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğini vurguladı.


Saldırıya uğrayan başörtülü kıza dava açtılar!