Longozdaki Tesisi Su Basınca Karadeniz Usülü Çözüm Geliştirdi

Sakarya'nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozu'ndaki lokantanın işletmecisi, tesisin girişini su basması nedeniyle masaları dizerek müşterileri için geçiş yolu yaptı.

Son yağışlarla su seviyesi yükselen longozda yürüyüş amaçlı inşa edilen ahşap platform, su altında kaldı. Yaklaşık 200 yerli ve göçmen kuşa ev sahipliği yapan, birinci derece sit alanı olarak korunan longozda hizmet veren tesisin çevresi de suyla doldu.
Bölgeyi ziyarete gelenlerin tesise girişteki masaların üzerine basarak girmesi, ilginç görüntüler oluşturdu.
Tesisin işletmecisi Yılmaz Sütçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yağışlarla işletmenin girişinin ve longozun su altında kaldığını söyledi.

Kasımdaki yağışlarda da işletmesinin su altında kaldığını belirten Sütçü, "Geçen kayıkla geçiyorduk, şimdi alternatif geliştirdik ve tesisin girişine masalar dizdik. Müşterilerimiz masaların üzerinden yürüyerek tesise giriyor" diye konuştu.

Longozun dört mevsim güzel olduğunu vurgulayan Sütçü, yazın müşterilerin piknik yaptığı yerlerin su altında kaldığını dile getirdi.
Göçmen kuşlara ev sahipliği yapan longozda yasak olmasına rağmen avlanıldığını ifade eden Sütçü, "Longoz, dünyaya hitap ediyor, dört mevsimi de çok güzel oluyor. Uçan kuşların göç yolculuğu başladı ama daha yere konamadan avcılar vuruyor. Buna çare bulunsa iyi olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA