İstanbul ve 7 ilde okullar tatil edildi

Yarın beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul'da anaokulları ile ilk, orta ve liselerde yarın tatil ilan edildi.

İstanbul ve 7 ilde okullar tatil edildi
İstanbul ve 7 ilde okullar tatil edildi
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile birlikte tatil haberleri gelmeye başladı.

İSTANBUL VE 7 İLDE KAR TATİLİ

Yarın yağması beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul'da okullar tatil edilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle de 7 ilde daha eğitime ara verildi. İşte tatil edilen 7 il: Bitlis merkez ile bağlı köylerde, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Tunceli'nin 5 ilçesinde, Bingöl, Ordu, Uşak ve Malatya.

UŞAK'TA OKULLAR SALI GÜNÜ TATİL

Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak.

Valilik tarafından yapılan açaıklama da; “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Ayrıca Valilik tarafından İl Geneli ve İlçelerde dahil olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırıldığı belirtildi.

MALATYA'NIN ARAPGİR İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ


Malatya'nın Arapgir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Arapgir ilçesinde kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine okullar tatil oldu. Birçok bölgede yağan kar ilçeleri beyaza bürüdü. Hayat durma noktasına gelirken, Pötürge ilçesinde ise elektrik kesintileri yaşandı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı karayolları karla kaplandı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesinin ardından Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar bir gün süreyle tatil edildi.

BİNGÖL'DE KAR TATİLİ

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden,'Acil kar tatili duyurusu' başlığını taşıyan açıklama yaptı.

Açıkamada, 'Yoğun kar yağışı nedeniyle 06.01.2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir'denildi.

ORDU'DA KAR TATİLİ

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

SARIŞKAMIŞ'TA 1,5 GÜN KAR TATİLİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların 5 Ocak öğleden sonra ve 6 Ocak'ta tatil edildiği bildirildi. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 25 santimetreye ulaştı.

Karayolları ve belediye ekipleri kar temizleme çalışmasını aralıksız sürdürürken, esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi. Kaymakam Muhammed Gürbüz, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime 5 Ocak öğleden sonra ve 6 Ocak'ta ara verildiğini söyledi.

Gürbüz, öğrencilerin okul yolunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına tatil kararı alındığını bildirerek, 'Yağışlar dolayısıyla herhangi bir köy yolumuz şu an itibariyle kapalı değil. Ekiplerimiz bir aksaklık yaşanmaması için hazır bekliyor' dedi.

BİTLİS'TE 2 GÜN KAR TATİLİ

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların 6-7 Ocak'ta tatil edildiği belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı bildirildi.

TUNCELİ'DE KAR TATİLİ

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi. Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 2, Ovacık ve Mazgirt ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 1 gün eğitime ara verildiği belirtildi.

Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtilen açıklamada, merkezde ve Pertek ilçesinde eğitime devam edildiği bildirildi.

İstanbul ve 7 ilde okullar tatil edildi