İstanbul Dikkat! akşam kar var

Meteoroloji'den bir kez daha kar ve buzlanma uyarısı yapıldı.

İstanbul Dikkat! akşam kar var
Türkiye'nin büyük bir bölümü yağış altına girdi. Dün akşam saatlerinde başken Ankara'da başlayan kar yağışı gece saatlerinde de devam etti ancak, ayaz olmaması ve güneşin çıkması yollarda biriken karın kısa süre içerisinde erimesini sağladı.

İstanbul ise bugün saat 16.00 ile 17.00 saatleri arasında yeni bir kar yağışına maruz kalacak. İstanbulluların bu akşama dikkat etmesi gerekiyor.

Uzmanlar bu yıl Türkiye'nin son yollardaki en fazla kar yağışına maruz kalacağını düşünüyor. Geçtiğimiz yıl kar ve yağmur yağışının az olması kuraklığa yol açmış, çiftçi mağdur olmuş, başta Yalova olmak üzere birçok kent susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Bolu ve çevresinde de etkisini sürdüren kar yağışı D-100 Otoyolu ve TEM Otoyolu Bolu Dağı bölümünde sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oluyor. D-100 Otoyolu ve TEM Otoyolu üzerinde hizmet veren görevliler, ulaşımın aksamaması için yoğun çaba harcıyor.

OKULLAR TATİL OLACAK MI
Kar yağışının eğitimi aksatma olanağı da bulunurken Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan, “Alışık olmadığımız bir soğuk hava dalgası Karadeniz üzerinden Türkiye'ye girdi. İstanbul ve Anadolu'nun büyük bir kısmını etkileyecek'' dedi. Yağan, “Okullar sadece karda tatil ediliyor ama aşırı soğuklarda da bu seçenek düşünülebilir” diyerek durumu özetledi.