Havza'ya Yapılan Yatrımlar

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza'ya 10 yılda 270 milyon 750 bin liralık yatırım yapıldığını söyledi.

İkiz, düzenlediği basın toplantısında, 10 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.
"Göreve geldiğimiz ilk beş yıl altyapı, ikinci beş ise üstyapıyı tamamlamak için çalıştık. Bu arada ilçedeki termal kaynakların artırılması için de sondaj çalışmaları yapıldı ve termal su rezervi arttırıldı. 10 yıl içerisinde Kevser Akıllı Park ilçemizin prestij projesi oldu ve ilçemize bir çok ödül kazandırdı" diyen İkiz, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ise ilçeye dahil olan 81 yeni mahalleye hizmetleri hızlı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

İkiz, şöyle devam etti:
"Bu çalışmalar kapsamında 5 mahallemizde parke çalışmaları tamamlandı. 20 mahallemize oyun alanları kuruldu ve 81 mahallemize ise çöp konteyner yerleştirildi. 10 yıl içerisinde Havza Belediyesi olarak 102 milyon 250 bin liralık yatırım yapıldı. Kamu yatırımları kapsamında ise ilçemizde bir çok önemli yatırım yapıldı. Bunların toplamı ise 168 milyon 500 bin lira. 10 yılda Havza'da belediye ve kamu yatırımları kapsamında toplam 270 milyon 750 bin lira yatırım yapıldı. Samsun'da nüfusuna orantı ile en çok yatırımı alan ilçe Havza oldu. Yapılan yatırımlar ile ilçemiz bölgenin parlayan yıldızı oldu."
Gelecek 5 yılı da değerlendiren İkiz, şunları kaydetti:
"İlçemizin geleceği için iki önemli proje var. Birinci projemiz ilçemizi sağlık ve termal merkezi haline getirmek. Bunun için de çalışmalarımız devam etmekte. İlçemizde Termal Fizik Tedavi Hastanemizin inşaatı devam etmekte. Ayrıca iki yatırımcı ile görüşmelerimiz devam ediyor. İlçemizde 5 adet 5 yıldızlı otel yapıldığında ilçemiz Karadeniz'in sağlık ve termal turizm merkezi haline gelecektir. İkinci önemli projemiz ise Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi. İnşallah o da bu yıl ekim ayı gibi tamamlanacak. İlçemizdeki istihdam sorununu çözecek olan OSB'mizin hayata girmesi ile ilçemiz Samsun'un sanayi ve ticaret merkezi olacak. Buna bağlı olarak da ilçemize tersine göç başlayacaktır."
Gelecek 50 yılın planlamalarını yaptıklarını belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Havza'nın 50 yıllık planlamasını yaptık. Bizler görev süremizi tamamladığımızda buraları bırakıp gideceğiz. Bizden sonra gelenler bu planlar doğrultusunda çalışırlarsa kazanan Havza olacak.Bu planlama ile ilçemiz gelişen ve Samsun'un en büyük ilçelerinden biri olacaktır" dedi.

Basın toplantısına Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük, Havza Belediyesi Encümen Üyeleri Kazım Yıldız, Erdinç Çevik ve bazı birim amirleri de katıldı.

Kaynak: AA