Burhaniye De Salamuralık Zeytin Alımı Sona Erdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı devam ederken, salamuralık zeytin alımı da sona erdi.

Burhaniye De Salamuralık Zeytin Alımı Sona Erdi
Bu günlerde hasat edilen zeytinin tamamının yağlık olarak fabrikalara gittiğini anlatan Tekin Köse, yöredeki olumsuz hava şartlarının zeytinin dibe dökülmesine neden olduğunu söyledi.


Burhaniye’de yaklaşık 3 ay önce başlanan zeytin hasadı devam ederken, sofralık zeytin alımı da tamamlandı. Yörede hasat edilen iri zeytinlerin salamuralık olarak ayrıldığını anlatan Üretici Tekin Köse, şu günlerde hasat edilen zeytinin tamamının fabrikalara gittiğini söyledi.

Yörede yeşil çizik zeytinden sonra salamuralık siyah zeytin alımının yapıldığını anlatan Köse” Bu güne kadar hasat edilen zeytinlerin irileri salamuralık olarak ayrıldı. Kurulan eleklerde ayrılan zeytinlerin irileri sofralık olarak kullanılıyor. Bu günlerde hasat edilen zeytinin tamamı fabrikalara gitmeye başladı.

Salamuralık zeytin alımı durdu. Bu arada yaşanan olumsuz hava şartları zeytinin dibe inmesine neden oldu. Onun için zeytin toplama maliyetleri de arttı” dedi.

Kaynak: İHA