Bayındır-turgutlu Yolunda Heyelan

İzmir'in Bayındır ile Manisa'nın Turgutlu ilçeleri arasındaki yolda, yoğun kar yağışından kaynaklanan heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Turgutlu'nun Kabaçınar Mahallesi ile Bayındır'ın Turgutlu sınırındaki Kızılkeçili mahallesini birbirine bağlayan yolda, yaşanan yoğun kar yağışı sonrası heyelan meydana geldi.
Heyelan sonucu, yol ulaşıma kapandı.
Yaklaşık 400 haneli Kızılkeçili ve Alankıyı Mahallelerin ikamet eden ve taşımalı sistemle Dağmarmara Niyazi Üzmez İlköğretim Okulunda eğitimlerini sürdüren 80 öğrenci de, yolun kapanması nedeniyle heyelan noktasına kadar servislerle geldik heyelan noktasından komşu köylerin araçlarıyla okullarına götürüldü.
Kabaçınar Mahallesi Muhtarı Üzeyir Ergül, yaptığı açıklamada, heyelan nedeniyle iki ilçenin ulaşımını kapattığını belirterek, yolun yapılarak biran önce trafiğe açılmasını beklediklerini söyledi.

Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ise yolun yapımı için İzmir ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinin kararını beklediklerini söyledi.

Kaymakam Günlü, şöyle konuştu:
"Yeni yıl tatilinin ardından bugün başlayan eğitim ve öğretimde taşımalı sistemle Dağmarmara Niyazi Üzmez İlkokulumuza getirilen 80 öğrencinin aktarmalı sistemle bugün eğitimlerine gelmişler ancak bunu tasvip etmiyoruz. Öğrencilerin dönüşünü Jandarma ekiplerimizin gözetiminde yaparak Belediyelerin kararına kadar kendilerine izin vereceğiz. 80 öğrenci okullarından geri kalmamaları için Bayındır Kaymakamlığıyla irtibat halindeyiz. Yolun yapımı uzun sürmesi halinde Bayındır ilçesinde bir okula geçici olarak yönlendirme yapabiliriz. Kısa sürede yol ulaşıma açılacaksa öğrencilere bu süre zarfından okulu tatil edeceğiz."
Kaynak: AA