Akdağmadeni İlçesinde Mekke’nin Fethi Kutlandı

Akdağmadeni Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin Fethininin 1384. yıldönümünü düzenledikleri etkinlikle kutladı.

Akdağmadeni İlçesinde Mekke’nin Fethi Kutlandı

Mekke’nin Fethinin 1384. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programa Akdağmadenililer yoğun bir ilgi gösterdi. Milli Gazete yazarlarından Tarihçi Yazar Ekrem Şama’nın konuşmacı olarak katıldığı programda, Sivas Selimağa Camii Müezzini Bedrettin Kocaman’ın Kur’anı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını yapan Akdağmadeni Anadolu Gençlik İlçe Başkanı Ekber Altay, Mekke’nin Fethini Kutlamanın büyük sevincini ve böyle bir programı tertiplemenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

Programa katılımlarından dolayı Akdağmadenililere teşekkür eden Ekber Altay, Mekke’nin Fethinin aslında gönüllerin fethi olduğunu, Anadolu Gençliğin de gönülleri fethedecek fetih nesli yetiştirmek için çalıştığını kaydetti.

Tarihçi Yazar Ekrem Şama, programda yaptığı konuşmada Mekke’nin kuruluşundan itibaren insanlık tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Özellikle Kabe’nin orada olması Mekke’nin sürekli hareketli bir şehir olmasını doğurduğunu vurgulayan Şama, Mekke’nin sürekli hak ve batıl mücadelesine sahne olduğunu, batılın taraftarlarının her dönemde Kâbe’yi ve Mekke’yi ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ancak Rabbimizin yardımı ve başta ecdadımız olmak üzere inananların Allah’ın evini ve Mekke’yi koruduğunu belirtti.

Program sinevizyon gösterileri Akdağmadeni İmam Hatip Lisesi İlahi Korosunun ilahileri ve Akdağmadeni İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabiya Yılmaz’ın okuduğu şiirle sona erdi.
Kaynak: İHA