Mhp’li Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, seçim barajının düşürülmesi ya da artırılması gibi konularda MHP'nin hiçbir hesabı olmadığını söyledi.

Mhp’li Karakaya Açıklaması

Partisinin Kazan İlçe Kongresi’ne katılan Karakaya, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Seçim barajının düşürülmesi ya da artırılması gibi konularda MHP'nin hiçbir hesabı olmadığını dile getiren Karakaya, "Gündemde çok daha önemli konular varken gündemi değiştirmeye yönelik bu tartışmaları çok doğru bulmuyoruz. Anayasa Mahkemesi kararını versin, ondan sonra ancak bu konuları konuşuruz" dedi.

Yarın 4 bakanın yargılanıp yargılanmayacağına karar verileceğini hatırlatan Karakaya, "Tabi burada komisyondaki parmak çoğunluğuna bakıldığında her ne kadar kendi içlerinde bir anlaşma olmasa da öyle görünüyor ki yarın Yüce Divan’a çıkarmama kararı çıkacak gibi. Siz siyasi olarak ne kadar bu işin üzerini örtmeye kalkarsanız kalkın sonuç itibariyle kamu vicdanında bunu aklayamayacaksınız. Biz MHP olarak şunu söylüyoruz. Allah 2015 yılında iktidarı nasip ettiğinde bu yolsuzlukların ve yapılan birçok yanlışlığın hesabını da soracağımızı milletimize hep söylüyoruz. Bugün AKP'nin oylarıyla siyaseten aklananlar kamuoyu vicdanında sandıkta tokadı yiyeceklerdir" diye konuştu

MHP Kazan İlçe Teşkilatı’nın 8. Olağan Kongresi geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın yanı sıra MYK üyeleri, İl Başkanı Fatih Çetinkaya, çevre ilçelerin teşkilat başkanları ve partililer katıldı.

Yapılan konuşmalarda ağırlıklı olarak birlik beraberlik çağrısı yapıldı

Divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın yaptığı kongrede 3 aday yarıştı. 318 delegenin oy kullandığı seçimlerde partinin Kazan İlçe Belediye Başkan Adayı Fazıl Köremezli 219 oyla seçimi kazanan isim oldu

Kaynak: İHA