Kırıkhan'da ''cami ve Gençlik Buluşması''Projesi

Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz 'Cami ve Gençlik Buluşması' projesi kapsamında gençlerle Aydınlı ve Yunus Emre Camisi'nde buluştu.

Peygamber efendimizin kutlu doğumuna dikkat çekildiği etkinlikte gençlere vaaz verildi ve Kur'an-ı Kerim okundu .
İlçe Müftüsü Solmaz, yaptığı açıklamada, proje bağlamında gençlerin camiye gelmesi, camide buluşması ve dini temel bilgiler alması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İlçedeki tüm gençlere ulaşma hedefinde olduklarını ifade eden Solmaz, şöyle devam etti:
''Haftada bir gün gençlerimizle sabah namazında buluşarak dini bilgileri içeren konuları konuşuyor, namaz kılıyor ve sohbet ediyoruz. Ayrıca misafirlerimize çorba ikram ediyoruz. Camilerimize gelen kardeşlerimizden bizim de bir beklentimiz var. Bu gençlerimiz camilerimize nasıl geldiyse arkadaşlarını da getirsinler. Onlar da bu nimetlerden istifade etsinler. Camilerimizde cemaatimizin azaldığı, cemaat yaşının ortalama 50-60 olduğu şu dönemlerde gençlerimizle ve çocuklarımızla camilerimizdeki cemaatimizi arttırmak istiyoruz. Bununla vatanımıza, devletimize, milletimize ve insanlığa hayırlı gençlerin yetişmesi için gayret ediyoruz. Kabe'nin şubeleri olan camileri sosyal hayatın kalbinin attığı merkezler haline dönüştürmek istiyoruz.''
Kaynak: AA