'Karasu Sahil' Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Karasu Sahil Projesi'ne ilişkin, "Proje önümüzdeki yaz sezonuna mutlaka yetiştirilecek" dedi.

Karasu Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Poyraz, Karasu sahilinde başlatılan düzenleme çalışmalarına, kumsaldaki özel mülkiyete konu olan arsaların engel teşkil ettiğini söyledi.

Kısa vadede bu arsalarla ilgili bir tasarrufta bulunmalarının söz konusu olmadığını belirten Poyraz, bunların dışında kalan ve hazine ile belediyeye ait alanlarda düzenleme yapılmasının gündemde olduğunu vurguladı.
Poyraz, projenin Özsu Tesisleri ile eski belediye yazlıklarının bulunduğu alana uygulanacağını kaydederek, projede yürüyüş yolları, amfi tiyatro, çay bahçeleri, sportif ve dinlenme alanlarının yer aldığını dile getirdi.
Karasu Belediyesi'nin önerilerini uygulanabilir bulduklarını bildiren Poyraz, "Proje önümüzdeki yaz sezonuna mutlaka yetiştirilecek. Büyükşehir olarak teklifleri değerlendirip projeleri hazırlayacağız. En geç nisan ayına kadar ihaleye hazır hale gelir. Lunapark yerinin değiştirilmesi de dahil olmak üzere, uygulanacak yeni projelerin destekleneceğini ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA