Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl Antalya'da yapılması planlanan G20 Zirvesi öncesinde Serik ve Manavgat arıtmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını bildirdi.

Başkan Türel, ziyaret ve çeşitli yatırımların temel atma törenleri için Manavgat'a geldi. İlk olarak Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret eden Türel, ilçeye büyük hizmetler yapacaklarını söyledi.

Türel, ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıobası Mahallesi'nde yaptırılacak ve 6 milyon liraya mal olacak asfalt plent tesisinin temel atma törenine katıldı.

Bürokratlar ve yüklenici firma yetkililerinden tesisle ilgili bilgi alan Türel, törende kesilecek kurbanın da bir hayır kurumuna bağışlanmasını istedi. Asfalt plent tesisinin temeli, yapılan duanın ardından atıldı.
Buradaki töreninin ardından Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine geçen Türel, yaptığı konuşmada, Antalya'nın bu yıl G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını hatırlattı. Zirve öncesinde Manavgat, Kumköy ve Serik arıtmalarını tamamlayacaklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:
"Belek'te yapılacak G20 Zirvesi için bu arıtmalarımız çok önemli. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan G20 Zirvesi'ndeyken beni arayarak arıtmalarımızın durumunu sormuştu. G20 Zirvesi için öncelikle Serik ve Manavgat arıtmalarını yapacağız. İnşallah arıtma tesisleriyle tertemiz bir denizle G20 Zirvesi'nde bütün dünyaya Antalya'nın tanıtımını yapacağız."
Başkan Türel, arıtmalar sayesinde Manavgat ve Serik'teki deniz kirliliğinin ortadan kalkacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından 32 milyon 800 bin liraya mal olacak yatırımın temeli atıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindekiler, temel atma töreninin ardından AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
Açılış törenlerine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da katıldı.

Kaynak: AA