Alper Taşdelen'den 'köpek' itirafı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, başıboş 20 bin köpeğin ilçeyi esir aldığını itiraf etti.

Alper Taşdelen'den 'köpek' itirafı
Alper Taşdelen'den 'köpek' itirafı
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Parlamento ile İlişkiler Komitesi'nin Sheraton Otel'de düzenlenen geleneksel 'Türkiye'ye Yön Verenler' etkinliğine katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara'daki başıboş köpeklerin tamamına yakınının ilçede olmasından yakındı. Taşdelen, '20 bin başıboş köpek ile uğraşmamız mümkün değil' diyerek çaresizliğini ortaya koydu.

ORGANİZE KÖPEKLER
Bazı kamu kurumlarının başıboş köpekleri toplayıp Çankaya'ya bıraktıklarını savunan Taşdelen, köpek sayısının Çankaya'da hızla artmasından da diğer ilçe belediyelerini sorumlu tuttu. Taşdelen şöyle konuştu: 'Bağlum'dan, Pursaklar'dan, Sincan'dan, Etimesgut'tan, Kızılcahamam'dan toplanan köpekler, ağırlıklı olarak Birlik Mahallesi, ODTÜ ormanı kenarı, 100. Yıl, Çiğdem, İncek bölgelerine bırakılıyor. Barınağımız 1700 köpek kapasiteli. Ankara'nın 20 bin köpeği ile tek başına uğraşmamız mümkün değil. Kırşehir'den bile köpek getirildiği söyleniyor.'

KÖPEK İTLAFI SORUŞTURULUYOR
Geçtiğimiz yıl ekim ve kasım aylarında Çankaya'ya bağlı Kırkkonaklar ve Bademli semtleri arasındaki ormanlık alanda onlarca köpeğin zehirli sosis bırakılarak öldürüldüğü tespit edilmiş, çevredeki vatandaşlar belediyeyi suçlamıştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü, apartman ve MOBESE kameralarının kayıtlarının araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, Savcılık ise konuya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Çankaya Belediyesi yetkilileri ise suçlamaları reddetmişti.