Ordu'da Bazı Tesisler Belediye Ekiplerince Yıkıldı

Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi'nde deniz kenarında bulunan ve uzun yıllardır Jandarma ve Emniyet personeli tarafından kullanılan tesisler halkın kullanımına açılması amacıyla Büyükşehir Belediye ekiplerince yıkıldı.

Daha önce alınan karara istinaden belediye ekipleri iş makineleriyle her iki kurum tarafından kullanılan tesislerin yıkımını gerçekleştirdi.
Yıkım sırasında Jandarma ve Emniyet yetkilileri de belediye ekiplerine eşlik ederek çevrede güvenlik önlemi aldı. Tesislerin Büyükşehir Belediyesince yapılan bildirim üzerine yıkım işlemi başlamadan önce boşaltıldığını öğrenildi.
- Halkın kullanımına açılacak
Bu arada Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, söz konusu tesislerin yıkım kararının daha önceden alındığı belirtildi.
Plajların kullanım hakkının kanun gereği büyükşehir belediyelerine ait olduğu ifade edilen açıklamada, yıkılan tesislerin bulunduğu alanların gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra halkın kullanımına açılacağı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca kentin değişik bölgelerinde deniz kenarında yer alan bu tür yapı ve tesislerin ilerleyen günlerde tekrar gözden geçirilerek tamamen halkın kullanımına sunulacağı vurgulandı.
Kaynak: AA