Ambarcık’ın 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Sondajla Bitti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) ekiplerinin sondaj çalışmaları neticesinde yıllardır su problemi yaşayan Akçaabat’ın Ambarcık Mahallesi’nde günlük 100 ton su kapasitesine sahip kaynak bulundu.

Ambarcık’ın 30 Yıllık İçme Suyu Sorunu Sondajla Bitti

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ambarcık muhtarının mahallelerinde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle kendilerine müracaat ettiğini ifade ederek “Hemen bu güzel mahallemizin su sorununu ortadan kaldırmak için araştırmalara başladık. Ambarcık’ta yeterli su kaynağı yoktu. TİSKİ’nin teknik ekipleri araştırmalarını yoğunlaştırdı, civar mahallelerde de yeterli kaynak olmadığı için Ambarcık’a su verilemedi. Sondaj vuruldu ve saniyede 1,5 litre, yani günde ortalama 100 ton su kapasitesine sahip olan su kaynağa ulaşıldı. Şimdi bu suyu Ambarcık’a sağlıklı şekilde dağıtmak için Ocak ayının ilk haftasında proje çalışmasına başlayacağız. Bulduğumuz suyu yaklaşık 500 metrelik bir terfi hattı ile pompaj sistemi kurarak mahallenin yüksek noktasına taşıyacağız ve buradan cazibeyle tüm mahalleye sağlıklı içmesuyu vereceğiz. Şubat ayında ihalesi yapılacak ve ihalenin hemen ardından işe başlanacak ve Ambarcık mahallemizin su sorunu tarihe kavuşacak” dedi.

Ambarcık Mahalle Muhtarı Osman Bayraktar ise mahallesinde yapılan çalışma için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek “Daha önce de köyümüzde sondaj vurulmuş ama su bulunamamıştı. Yapılan o çalışmalar yetersizdi. Burada susuzluk nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşadık. TİSKİ tarafından yaptırılan sondajla su bulununca mahallemiz bayram yerinde döndü. Bulunan su ile 230 hane bulunan köyümüzün 30 yıllık su sorunu ortadan kalkmış olacak. Terfi hattının yapılmasıyla bu sorunlarımız son bulmuş olacak. Derdimizle dertlenen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve TİSKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA