Gümüşhane'de Kadınlar Organ Bağışında Bulundu

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Eskibağlar Muhtarlığı tarafından kadınlara yönelik seminer düzenlendi.

Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulunda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Eskibağlar Mahallesi Muhtarı Sevil Kullukçu, seminerde Halk Sağlığı görevlilerince organ bağışı, kanserin erken teşhisi, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından da uyuşturucudan, telefon dolandırıcılığına kadar bilgi verileceğini söyledi.

Gümüşhane Halk Sağlığı görevlileri tarafından organ bağışının önemi anlatılarak seminere katılan kadınlardan organ bağışında bulunulması talep edildi.
Organ bağışında dini açıdan da herhangi bir sakınca olmadığını anlatan görevliler, 18 yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini belirtti.

Seminere katılan 11 kadın organ bağış formunu imzalayarak organ bağışında bulundu.
Sağlık görevlileri, kanserin önemli bir hastalık olduğunu, erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek, Halk Sağlığı Müdürlüğünde 30-60 yaş, erkekler de ise 50-65 yaş arasındakilere kanser taraması yapıldığını belirterek, bu yaş arasındaki kadın ve erkeklerin yılda en az bir kez kanser taraması yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından da telefon dolandırıcılığı, güvenli internet, internette alınacak önlemlerle ilgili açıklamada bulunuldu. Görevliler, evden çıkarken konularında toplantıya katılan kadınlara bilgi verdi.
Seminere katılan kadınlar, insan sağlığına dikkat çekmek amacıyla mahalle içinde yürüyüş yaptı.
Kaynak: AA