Burhaniye’de Organik Ürünler İçin Paketleme Tesisi Kurulacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 4 yıl önce başlatılan organik üretimde büyük başarı sağlayan Kırtık mahallesinde paketleme tesisi kurulacağı açıklandı.

Burhaniye’de Organik Ürünler İçin Paketleme Tesisi Kurulacak
Mahalle kahvehanesinde yapılan toplantıda bir konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, mahallede organik turizmi başlatılacağını anlattı.
Burhaniye de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, kırsal mahallerde başlattığı çiftçi toplantılarını sürdürürken, ekibin dün akşam ki durağı da Kırtık mahallesi oldu. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesinde çiftçilerle bir araya gelen İlçe Müdürü Erdal Aldağ,müjdeler verdi. Uzman Yavuz Öktem ve Zafer Bozgül’ün organik de üretimi artırma yolları konusunda bilgiler verdiği toplantı, çiftçilerin yoğun ilgisini çekti. Köy Ggrubu Ziraat Mühendisi Kezban Köse ve İlçe Müdürlüğü Mühendislerinden Yener Erden’in da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Müdür Erdal Aldağ, mahalle de paketleme tesisi kurmak için proje hazırlandığını söyledi.

Mahalledeki organik tarımı geliştirmek istediklerini anlatan Müdür Erdal Aldağ,” Bu mahallemize turistik geziler düzenlenecek. İzmir’in Selçuk ilçesindeki Şirince köyü gibi hareket gelmesini istiyoruz. Bunun için de Güney Marmara Kalkınma Ajansına proje sunduk. Burada organik ürünleri paketleme tesisi kurucağız. Verimi artırmak için de uzman arkadaşlarımızla birlikte sık sık sizleri ziyaret edeceğiz. Her türlü sorununuzda bize ulaşın. Biz sizlerin yanında olacağız” dedi Müdür Aldağ, Uzman Yavuz Öktem ve Zafer Bözgül ile köy muhtarı Muhterem Yarar ve Organik Tarım Derneği Başkanı Fikret Kara’ya teşekkür etti. Müdür Erdal Aldağ ve ekibini araçlarına kadar uğurlayan mahalle halkı da, uzmanları sık sık aralarında görmek istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA