Başkan Genç’ten Gana'daki Cami Yapımına Destek

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Yalnız ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti.

Başkan Genç’ten Gana'daki Cami Yapımına Destek

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Gana'nın Başkenti Akra'da yapımı devam eden Akra Furkan Camisi hakkında bilgi veren Yalnız, cami için Genç'ten destek istedi. Şehirlerin yarıştığı günümüzde belediyelerin artık yerel ölçekli düşünemeyeceğine işaret eden Genç, "Hükümetimiz mazlumların yanında yer alırken, biz de evrensel belediyecilik yaparak Müslüman kardeşlerimizin yardımına koşuyoruz" dedi.

“YERELDE KALAMAYIZ”
Dünyada belediyecilik anlayışının değiştiğine vurgu yapan Başkan Osman Genç, "Bulunduğunuz şehrin dışındaki insanlara da faydalı olmak, insanlık adına bir şeyler üretmek günümüz belediyeciliğinin gereğidir. Şehirlerin yarış içerisinde olduğu 21. yüzyılda sadece dar bir çerçevede belediyecilik yapamayız. İnsanlık adına nerede katkıda bulunabileceğimiz bir şey varsa Canik Belediyesi olarak oradayız. Çünkü her şeyden önce bizim medeniyetimiz, kültürümüz, dinimiz bunu gerektiriyor" diye konuştu.

“BANGLADEŞ VE SURİYE'YE GİTTİK”
AK Parti hükümetinin dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya el uzattığına dikkat çeken Genç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başından beri hep mazlumların yanında olmuşlardır. Biz de bu anlayışla Bangladeş'te biri şadırvan olmak üzere 10 su kuyusu açtık. Yine iki yıl üst üste Suriye'ye gıda malzemesi yüklü yardım TIR’ları gönderdik. İnşallah Gana'nın en büyük ibadethanesi olacak olan Akra Furkan Camisi için de Canik Belediyesi olarak elimizden geleni yaparız" şeklinde konuştu.

Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Yalnız da, kendilerini ağırlayan ve caminin yapımına destek sözü veren Genç'e teşekkür etti.
Kaynak: İHA