Tirilye Mahalle Meclisi Seçimi Yapıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Kent Konseyi ve mahalle muhtarlıkları iş birliğiyle mahalle meclisi üyelerinin belirlenmesi için başlatılan çalışmalara hız verildi.

Tirilye Mahalle Meclisi Seçimi Yapıldı

Halitpaşa Mahallesi’nden sonra Tirilye’de de mahalle meclisi oluşturuldu. Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde 24 kişi aday oldu. Seçimde 236 oy kullanıldı. Yüzde 30 kadın, yüzde 20 genç, yüzde 5 engelli kotası dikkate alınarak oluşturulan mahalle meclisi şu isimlerden oluştu: Cafer Kuru, Fatma Çıtak, İnci Toplak, Müzeyyen İçel, Nilgün Sözen, Ömrüm Beyhan, Suat Çalım, Nazmi Alemdar, Mustafa Girgin, Hasan Beceren, Mitat Sevinç, Murat Ertan, Hilmi Ayan, Tuncay İnce, Gökhan İnce, Yücel Oruk, Mustafa Geniş, Hasan Ocak, İbrahim Türel ve A. Merih Albayrak.

Tirilye Muhtarı Süleyman Alkız, “Mahallemizdeki sıkıntılar, Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyelerimiz tarafından başta Mudanya Belediyesi olmak üzere diğer ilgili mercilere anında aktarılıp çözüm bulunması için çalışılaşacak. El ele vererek Tirilye'yi çok daha güzel yerlere taşıyacağız" dedi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, bu çalışmayla ilçede yine bir ilkin gerçekleştirildiğini belirtti.

İlçe halkının da içinde bulunarak destek vereceği çok güzel çalışmalar yapılacağını ifade eden Türkyılmaz, bunun ilk örneğinin Halitpaşa Mahallesi’nde başarıyla uygulandığını, ikinci seçimin Tirilye Mahallesi’nde yapıldığını ifade etti.

Kaynak: İHA