Telefon Dolandırıcılı Yöntem Değiştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini açıklayarak, “İnsanları kandırarak para kazanmayı kendilerine meslek edinmiş olan dolandırıcıların yeni bir arayış içerisine girdikleri tespit edilmiştir” diye belirtildi.


Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların dikkatli olmaları istenerek telefon dolandırıcılarının yöntem değiştirdikleri kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İnsanları kandırarak para kazanmayı kendilerine meslek edinmiş olan dolandırıcıların yeni bir arayış içerisine girdikleri, kendilerini bürokrat ve saygın kişi olarak tanıtmaya başladıkları çeşitli kuruluşların isimlerini vererek bu kuruluşlar adına vatandaşlarımızdan yardım adı altında para talep ederek dolandırıcılığa yöneldikleri ve son zamanlarda sıklaştığı tespit edilmiştir. Kamu düzeninin devamı ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi çerçevesinde belirtilen olaylar ile daha etkili ve verimli mücadele ederek suçu önlemek, halkımızın duyarlılığını artırarak bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla, vatandaşlarımızın kendilerini bürokrat ve saygın kişi olarak tanıtan kişilerden gelen telefonlara veya yüz yüze taleplere itibar etmemeleri, borç para vermemeleri böyle bir olayla karşılaştıklarında konuyu derhal en yakın kolluk kuvvetlerine müracaat ederek bildirmeleri gerekmektedir. Bu itibarla hiçbir kamu kuruluşunun yöneticilerinin yukarıda belirtilen yöntem ve usullerle vatandaşlarımızdan herhangi bir talepte bulunması söz konusu değildir.”
Kaynak: İHA