Sahibini Öpen Ördek 'Pınıs'

Şiran ilçesinde yavru iken alınıp büyütülen ve "Pınıs" adı verilen ördek, sahibine sevgisini öperek gösteriyor.

Şiran ilçesinde itfaiye personeli olarak görev yapan Rafet Güler (44) ile ördeği "Pınıs" arasındaki bağ, görenlerin ilgisini çekiyor.
Güler, AA muhabirine, yavruyken alıp büyüttüğü ördeğine "Pınıs" adını verdiğini, peşinden ayrılmayan ördeğinin her sabah işe gitmek için evden çıkınca diğer ördeklerle birlikte bir süre peşinden geldiğini anlattı.
Sevginin tüm canlılar için değerli olduğunu ifade eden Güler, "Ördeklerimi civcivken aldım ve büyüttüm. Kendi çocuğumuz gibi ilgi gösterdim. Sabahları işe giderken ördekleri kümesten çıkarıyorum. Pınıs beni yola kadar yolculuyor, öpüyor ve geri dönüyor. Bu durum da benim çok hoşuma gidiyor. Çevremizdekiler ve komşularımız bu olaya şaşırıyorlar. Beni takip ediyor 'öp' diyorum, eğiliyorum ve yanağımdan öpüyor. Yavruyken böyle alıştırdım. İnsanları gördüğünde çekiniyor. Komşularımız aramızdaki bu bağa hayret ediyorlar" dedi.

Hayvanların da sevgiden anladığını söyleyen Güler, "Hayatta hayvanlara ne kadar ilgi gösterirsek onlar bize daha fazla ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Güler'in komşuları da sabahları Pınıs'ın sahibini öptüğünü, kendilerinin de bunu şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

Kaynak: AA