Muğla'daki Mers Virüsü Şüphesi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Muğla'da MERS virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan hastanın test sonucunun negatif çıktığını söyledi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce umre dönüşü Marmaris Devlet Hastanesine ateş ve baş ağrısı şikayetiyle başvuran B.S'nin (51), MERS şüphesiyle Muğla Eğitim ve Araştırma Hastahanesine sevk edildiğini dile getirdi.
Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Hatipoğu, "B.S'nin bugün çıkan test sonucuna göre MERS virüsü taşımadığı saptanmıştır" dedi.

Dünyada MERS vaka sayısının 955, ölümün ise 351 olduğunu aktaran Hatipoğlu, körfez bölgesinde görülen salgında son aylarda belirgin bir azalış yaşandığını, Suudi Arabistan'ın da etkin tedbirler aldığını kaydetti.

Hatipoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak MERS salgınını yakından takip ediyoruz. Hac döneminde olduğu gibi umre dönüşlerinde de şüpheli vakalar, Bakanlığımız tarafından belirlenen referans hastanelerimize götürülmektedir. Şimdiye kadar hac ve umreden dönen hiçbir vatandaşımızda MERS virüsüne rastlanmamıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA