Metiner'den Cumhuriyet Artığı Açıklaması

A Haber ekranlarından Memleket Meselesi programına katılan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner 'Cumhuriyet artığı' dediği iddialarına cevap verdi.

Metiner'den Cumhuriyet Artığı Açıklaması
Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne yaparsa yapsın haksız yere eleştiren kesimin oryantalist, özgüven eksikliği, batıperestlik ve Erdoğanfobik olduğunu ifade ederek “Kesinlikle takdir etmezler çünkü çünkü Erdoğan'ın değerleri ile kavgalılar” dedi.

Hem CHP'nin hem de Pensilvanya'nın basın bürosu gibi çalışan bir kesimin olduğunu söyleyen Metiner “Erdoğan'a her türlü hakareti marifet zannediyorlar ama kendilerine yönelik bir eleştiri olduğunda kıyamet kopartıyorlar. Kendileri ne söylerse söylesin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli ama kendilerine yönelik bir eleştiri olduğunda da kıyameti kopartıyorlar” dedi.

CUMHURİYET ARTIĞI DEMEDİM

Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu tarafından düzenlenen bir panelde konuşmacı olarak katılan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner panelde eski Türkiye'nin Cumhuriyet anlayışını eleştirdiğini söyledi. İddia edildiği gibi Cumhuriyet artığı demediğinin altını çizen Metiner “Cumhuriyetin bir baas rejimi olduğunu cumhurun iradesinin hiç bir şekilde yansımadığı vesayete dayalı militarist ve bürokratik bir Cumhuriyetimiz olduğunu söyledim” dedi.

CHARLIE'CILIK TASLAMASINLAR

Metiner paneldeki konuşması esnasında CHP'li kadınların kendisini protesto ettiğini birkaç gün sonrada okyanus medyasında'Mehmet Metiner Cumhuriyet artığı dedi' diye haberler çıktığını söyledi.

Kendisinin kullanmadığı cümleleri kendisine isnad edildiğini hatırlatan Metiner “Dediğimi varsaydılar, orada ifademi açıklamamı engellediler. Benim ifade özgürlüğüme tecavüz ettiler. Demediğim bir laf üzerinden bir algı oluşturmaya çalıştılar. Charlie'cilik taslamasınlar hayasızlık yapmasınlar arsızlık yapmasınlar” dedi.