Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen Açıklaması

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, belediye olarak başlatmış oldukları ikametgah çalışmalarının amacına ulaştığını belirtti.

Çimen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı nüfus sayımı öncesinde belediye olarak kampanya başlattıklarını ve kentin gerçek nüfusuna ulaşması için çalışma yürüttüklerini hatırlattı.
Yaptıkları çalışma sonucunda hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Çimen, "Belediye olarak başlatmış olduğumuz çalışmamız hedefine ulaşmıştır. Bugün açıklanan sonuçlara göre 35 bin 916 olan merkez nüfusumuz 40 bin 78 oldu. Köylerle birlikte nüfusumuz ise 52 bin 628'e ulaştı. Bizim hedef olarak belirlediğimiz 50 bin eşiği de aşılmış oldu. Nüfusumuzun 50 binin üzerine çıkmasının getirecek olduğu avantajlardan ilimiz yararlanacak" dedi.

Yapılan çalışmada il dışından herhangi bir kayıt yapılmadığını vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:
"İl genel nüfusumuz 2013 yılına göre yüzde 3 arttı. 2013 yılında 141 bin 412 kişi olan nüfusumuz 146 bin 353'e yükseldi. Biz bu çalışmayı yaparken, il dışında bulunan gerek dernek olsun gerekse diğer sivil toplum kuruluşları olsun destek istemedik ve almadık. Biz şehrimizin gerçek nüfusunun belli olmasını istedik ve bunu başardık. Bunu yaparken birçok kez muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ve diğer ilgililerle zaman zaman bir araya geldik. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi ve nüfusunu ikamet ettiği yere taşıdı. Çalışmalarımız sırasında görev alan personellerimize, bizlere desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza, nüfus hizmetleri personellerine ve sorumluluklarını yerine getiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA