Dağcılık ve Kayak Sporuna Bağlı Yaralanmalarda İlk ve Acil Yardım Konusunda Uluslararası İşbirliği

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek 2014 Programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Dağcılık ve Kayak Sporuna Bağlı Yaralanmalarda İlk ve Acil Yardım Konusunda Uluslararası İşbirliği isimli proje destek almaya layık görüldü.

Dağcılık ve Kayak Sporuna Bağlı Yaralanmalarda İlk ve Acil Yardım Konusunda Uluslararası İşbirliği

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, "Projemiz, Hipotermi ve tedavisi, Travmalı Hasta Yönetimi, Dağcılığa bağlı yaralanmalarda analjezik kullanımı, Travma ve hipotermi vakalarında sıvı tedavisi, Vaka değerlendirmesi, Çığ ve afet yönetimi konularını içeren teorik eğitim programı, Erciyes Dağında tatbikat uygulaması ve kurumlar arası işbirliği çalışmalarının modül eğitim programı haline dönüştürülmesi için çalıştay dan oluşan toplam 3 günlük eğitim, danışmanlık projesidir" dedi.

Dr. Kılıç, "Proje kapsamında 6-7-8 Şubat 2015 tarihlerinde eğitim vermek üzere Avusturya ICAR/MEDKOM Tıbbi Direktörü Dr. Fidel Elsensohn ve ICAR/ CİSA Dağ Arama Kurtarma Teknik Başkanı Sn. Gebhard Barbisch tarafından ilimizde faaliyet gösteren Dağ Arama Kurtarma Ekiplerine Alplerde uygulanan teknikler ve tıbbi tedavilere yönelik sunum ve danışmanlık yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA