Büyükşehir’den Eğitime Önemli Bir Destek Daha

Bursa’da eğitim sektöründe yapılan ciddi yatırımlarla hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin yüzlerini güldüren Büyükşehir Belediyesi, okullardaki yardımcı personel sıkıntısına da el attı.

Büyükşehir’den Eğitime Önemli Bir Destek Daha

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya tarafından imzalanan protokol ile Bursa’nın ilçelerinde ciddi sıkıntı olan yardımcı personel sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çözüme kavuşacak.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da eğitime büyük destek verdiğini hatırlattı.

Altepe, okulların eksiklerinin Büyükşehir Belediyesi ile giderildiğini ifade ederek, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir protokole daha imzalarımızı attık. Hedefimiz, kentimizde eğitim kalitesinin yükselmesi ve gençlerimizin en güzel şekilde eğitimlerini tamamlayabilmeleri için okullarımızın desteklenmesidir” dedi.

Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın sıkıntısı bizim sıkıntımız dedik. Bu durumda bu şehirde eğitimde yaşanan sıkıntı da bizim sıkıntımızdır bilinciyle eğitim öğretim kurumlarının yanında olmaya devam ediyoruz. Okullarımıza destek vererek, öğrencilerimizin huzur içinde eğitim ve öğretimlerini sürdürmelerini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Bursa’da eğitime Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda büyük katkı sağladığını vurgulayarak, Başkan Altepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sarıkaya, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Altepe sayesinde, Bursa’da eğitim kurumlarının her alanda sorunlarının çözüldüğünü belirterek, “Bursa’da spor tesislerinden, laboratuvarlarına kadar okullardaki tüm eksikler gideriliyor. Bugün imzalarımızı attığımız protokolle eğitim kurumlarında sıkıntı haline gelen yardımcı personel meselesi de Büyükşehir Belediyesi ile çözülüyor. Bu protokolle ihtiyaç duyulan 225 yardımcı hizmetlinin istihdamı sağlanmış olacak” dedi.

Protokole göre Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gürsu, Harmancık, Keles ve Yenişehir’de hizmet veren Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullara 225 yardımcı hizmetli temini ile okullarda ihtiyaç duyulan personel istihdamı sağlanacak.

“BURSA’NIN HEDEFLERİ BÜYÜK”
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ile Yıldırım Sanayici ve İş Adamları Derneği (YILSİAD) yönetim kurulu üyeleriyle de bir araya geldi. Başkan Altepe, Bursa Teknik Üniversitesi’nin kente değer kattığını ifade ederek, kuruluşuyla kendisinin de heyecan duyduğu üniversitenin kent için önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını belirtti.

Başkan Altepe, YILSİAD üyelerine de görevlerinde başarılar dileyerek, “Türkiye’nin hedefleri büyük. Bursa da hedefleri olan bir şehir. Üretim ve endüstri şehri Bursa’nın her alanda örnek olması gerekiyor. Çalışmalarımızla buna öncülük ediyoruz. Yıldırım’da da atılacak çok adım var, yani Yıldırım gibi çalışmak lazım” diyerek herkesin şehrine hizmet etmesini istedi.
Kaynak: İHA