Yıldırım’da Artık Söz Çocukların

Yıldırım Belediyesi, ilk kez düzenlenen ‘Çocuk Meclisi’ ile bir ilke imza attı.

Yıldırım’da Artık Söz Çocukların

‘Yıldırım Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısında bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Bütün çalışmalarımızda geleceğimizi inşa etme adına referans noktamız genç neslimizdir. Yıldırım’ı birlikte yönetme adına gerçekleştirdiğimiz bu meclisimiz Yıldırım Belediyesi olarak bize ayrı bir güç verecektir” dedi.

Yönetim anlayışlarının temelinin Yıldırım’ı Yıldırımlılar ile birlikte yönetmek olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin düşünceleri bizim için önemlidir. Sizleri önemsiyoruz, fikirlerinize değer veriyoruz. Bu mecliste alınacak kararlar ve öneriler Yıldırım Belediyesi Meclisi’nde yer alacaktır” diye konuştu.

‘Yeni Yıldırım’ hedefini gerçekleştirme yolunda önemli iki nokta olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bunlardan birincisi, geçmişimizi ve medeniyetimizi kapsayan ‘kök’tür. Diğeri ise çocuklarımızı ve gençlerimizi tarif eden ‘kanat’tır. Kadim medeniyetimizin eseri olan kökümüz sağlam. Bizi harekete geçirecek, uçuracak olan kanatlarımız da sizlersiniz. ‘İdeal şehir Yıldırım’ olma yolunda sizlere her zamankinden daha fazla güveniyoruz. Yıldırım’da 194’ün üzerinde okul, yaklaşık 150 bin de öğrenci var. Bu çocuklarımızın yönetime katılması Yıldırım’ın geleceği adına önemli. Yıldırım’ı başta çocuklarımız olmak üzere bütün Yıldırımlılar ile el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe taşıyacağız” şeklinde görüşlerini belirtti.

Edebali, toplantıya katılan çocuklara hediyeler verdi.
Kaynak: İHA