Tüsiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünlütürk Açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk, Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi'ne (BORGİP) ilişkin, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki istihdamın sağlanmasında bu yöntemin bir çarpan etkisiyle büyüyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Ünlütürk, TÜRKONFED ve TÜSİAD iş birliğinde yürütülen BORGİP'in tanıtımı amacıyla Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Evi'nde düzenlenen toplatı öncesinde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Ünlütürk, BORGİP'in özellikle ülkenin doğu ve batısındaki iş insanlarını bir araya getirmeyi, KOBİ'lerin gelişmesine, büyümeye katkıda bulunmayı hedefleyen bir proje olduğunu söyledi.

Ünlütürk, şöyle konuştu:
"Ülke içinde koordinasyonu ve işbirliğini sağlayarak temel olarak Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Anadolu'da istihdamın sağlanmasına yönelik bir proje bu. O bölgedeki yerel iş insanlarını destekleyecek mekanizmaları oluşturmak ve bu işbirliklerini kolaylaştıracak bir mekanizma, destek sağlayıcı oluşturmak istiyoruz. Bursalı sanayiciler, ülkenin en önemli sanayicileri. İstanbul ile bu bölge ülkemizin son derece zengin bir bölgesi. O yüzden kendilerine bu projeyi anlatıp desteklerini, yardımlarını istemeye geldim. Umuyorum ki onlar da bu destekleri esirgemeyeceklerdir."
Arkasında güçlü bir ekibin bulunduğu projenin uzun sürebileceğini ancak bölgeye istihdamı ve zenginliği götüreceğini umduklarını vurgulayan Ünlütürk, "Çok keyifli gidiyor şu anda ve çok da başarılı olacağı ümidimi koruyorum" ifadelerini kullandı.
Ünlütürk, Adıyaman'da konfeksiyon endüstrisinin kurulmasına yönelik yaptığı bir projenin 7 sene sürdüğünü ve bu süreç sonunda çok müthiş bir başarı elde edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Bu da herhalde 7-10 sene sürer. Çünkü bu, dışarıdan herhangi bir devletten, başka kurumlardan olan katkıların ötesinde firmaların kendilerinin yapmalarını özendirdiğimiz, destek olduğumuz ve o firmaların işbirlikleriyle kendi içinde büyümesiyle olabilecek bir proje. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki istihdamın sağlanmasında bu yöntemin bir çarpan etkisiyle büyüyeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla sistemin kurulması, örneklerin yaratılması bu çarpan etkisinin ortaya çıkması zaman alacaktır ama bugün başlarsak yol alıyoruz, başlamazsak hiçbir şey yapılmamış oluyor. O yüzden biz başladık. 5, 8, 10 sene bunlar toplum hayatında küçük süreler. Umuyorum ki bu süre sonunda böyle farklı bir şeyi yaratmış olabiliriz."

Kaynak: AA