Eş Zamanlı Denetim 18 Bin Tl Ceza Getirdi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün küçük balık denetimleri hız kesmiyor.


Yedi ilçede eş zamanlı yapılan denetimlerde küçük boyda balık sattığı tespit edilen 9 işletmeye 18 bin TL idari para cezası uygulayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, 25 kg. balığa da el koydu.

İki gün süren eş zamanlı denetimlerde Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde faaliyet gösteren 109 balıkçının denetlendiği bilgisini veren İl Müdürü Muhsin Temel, yapılan denetimlerde yönetmeliğe aykırı boyda balık sattığı tespit edilen 9 işletmeye 18 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi.

Uygun boyda balıkların uygun yollarla yakalanarak tüketime sunulmaması halinde, yurdumuzdaki balık sayısının azalacağını ifade eden Temel, buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ve bu amaçla denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

İl ve İlçe Müdürlükleri personelinin hep birlikte yaptıkları eş zamanlı denetimlerin olumlu sonuç verdiğini ve bu tür denetimleri sık sık tekrarladıklarını dile getiren Temel, yapılan denetimlerin sonuç verdiğini ve küçük balık satışının ciddi oranda düştüğünü kaydederek, amaçlarının küçük boyda balık satışını sıfırlamak olduğunu belirtti.

Geçen yıl yapılan denetimler hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Temel, Ankara’da faaliyet gösteren balıkçılara yönelik olarak 2.064 denetim gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra barajlarda da denetimler yaptıklarının altını çizerek, “Bu denetimler sonucunda 178.395 TL idari para cezası uyguladık. Yaptığımız denetimlerde ayrıca yaklaşık 6 ton çeşitli türde balığa el koyduk. Barajlarda yapılan kaçak av denetimlerinde ise 6 adet tırıvırı, yaklaşık 43 bin metre misina ağ, 1 adet manyat, 50 m paraketa ve 1 iğneli olta yakalayarak, bunlara da el koyduk” dedi

Kaynak: İHA