Burhaniye’de Her Yaştan Amatörlerin Konseri Coşturdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 21 yıl önce kurulan Kültür ve Sanat Derneği bünyesinde bir araya gelen değişik yaş ve mesleklerden insanların oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri büyük alkış aldı.

Burhaniye’de Her Yaştan Amatörlerin Konseri Coşturdu
Dernek Başkanı Ali Özcan’ın şefliğini yaptığı 25 kişilik koro son konserini Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde verdi.
Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ve belediye meclis üyeleriyle, Müftü Oğuz Metin ve vatandaşların katıldığı konserde 24 eser seslendirildi. Seyirciler de şarkılara eşlik etti. 23 yaşından 85 yaşına kadar değişik meslek guruplarından insanların oluşturduğu koronun konseri büyük ilgi gördü. Koro şefi ve dernek başkanı Ali Özcan katılımcılara teşekkür ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, koro şefi Özcan’a çiçek vererek teşekkür etti. Koro üyelerinden 80 yaşındaki Doğan Eser,” 15 yıldır Burhaniye Kültür Sanat Derneğinde çalışıyorum. Yaşımın ileri olmasıyla birlikte beni burası dinlendiriyor. Hepsi de güzel arkadaşlar. Burhaniye’ye bir katkı sağladığımdan halkı da eğlendirdiğimizden dolayı gururluyum. Dilerim herkes emekli genç, arzu edenler Türk Sanat Müziğine meraklı olanlar gelsinler. Aramızda herkese yer vardır” dedi.

85 yaşındaki Nadir Deniz de” 12 yıldır derneğe geliyorum.Gençlere yegane tavsiyem buraya gelsinler. Türk Sanat Müziği ne halk müziğine benzer, ne pop müziğine benzer. Severek söylüyorum” dedi.

Koronun gençlerinden Emine Elçin Cantürk,” Ben Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği’ne 8 yaşımdan beri devam ediyorum. 8 yaşımda başladım. Genel olarak, hep belli bir yaş üstü insanlar geliyor. Mutlaka gençlerimizin böyle dernekleri onurlandırmalarını istiyorum” dedi.

Sevgi Nur Solmaz ise,” Koro ve diğer çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Çok güzel seslere sahip bu koro. Amatör olmasına rağmen çok uzun tarihlere dayanıyor bunun kurulması. Ben de küçük yaşta 8 yaşımda başladım bu çalışmalara. Memnun oldum. Gençlerin de katılmasını istiyorum. Müzik eğitimini almak istiyorsanız bu basamaklardan tırmanmalısınız. Müzik ruhun gıdasıdır diyorum. Sanatsız kalmayın diyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akılınç da,” Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği’nin düzenlemiş olduğu Türk Sanat Müziği konseri bu akşam gerçekten çok güzeldi. Burhaniye halkı tarafından ilgiyle karşılandı. Güzel bir müzik ziyafeti çektiler. Bunlar, biliyorsunuz amatör bir topluluk olmasına rağmen gerçekten içlerinde pırlanta gibi sesi çok güzel olan sanatçılar var. Burhaniye belediyesi olarak da biz her türlü desteğimizi vermekteyiz ve vermeye devam edeceğiz Bu tür dernekler ve sosyal faaliyetler destek gördüğü sürece ayakta kalırlar. Biz bunun meyvesini alıyoruz. Burhaniye halkı gerçekten büyük ilgi duyuyor. Güzel bir ziyafet çektikleri için kendilerine biz de teşekkür ediyoruz.” dedi.

Müftü Oğuz Metin de,” Konser çok muhteşemdi, güzeldi. Çok ilgiyle dinledik. Gerçekten neşemize neşe kattı. Bu açıdan Burhaniye Kültür ve Sanat Derneğini, başta şefini, başkanını, solistlerini ve saz ekibini hepsini kutluyorum. Tebrik ediyorum. Güzel bir gün yaşattılar. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA