Yemen'deki Olaylar

Yemen'in El-Beyda vilayetinde, Ensarullah Hareketi (Husiler) mensuplarına kurulan pusuda 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, aşiret milislerinin Beyda'nın Rada bölgesinde Husilere ait araca pusu kurması sonucu araçta bulunan 9 kişi yaşamını yitirdi.
Öte yandan, Husilerin dün Sana'da düzenlenen gösterilerde kaçırdığı 24 aktivistten 18'ini salıverdiği belirtildi.
Aktivistlerden Mahmud Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün başkent Sana'da Husilerin, kendilerini protesto etmek isteyen göstericilerden kaçırdıkları 24 aktivistten 18'ini serbest bıraktı" dedi.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla tırmanmıştı. Daha sonra taraflar arasında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.
Daha sonra Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle önceki gün istifasını Cumhurbaşkanı Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifa etmiş, Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.
Kaynak: AA