Salda Kayak Merkezi'nde Kızak Yarışları ve Gösteri Yapıldı

Salda Kayak Merkezi'nde kızak yarışları ile gösteri amaçlı slalom ve snowboard yarışmaları yapıldı.

Burdur kent merkezine yaklaşık 72, Yeşilova ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan kayak merkezinde düzenlenen kızak ile slalom ve snowboard yarışmalarına vatandaşlar ve sporcular ilgi gösterdi.
Kayak pistinin tepe noktasından Türk bayrakları taşıyarak kayan sporcular, beğeni topladı.
Burdur Vali Vekili Ali Nazım Balcıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, kayak merkezinin keyifli bir yer olduğunu, kayak yapanların Salda Gölü'nün manzarasını da izleyebileceklerini kaydetti.

Yeşilova'daki çocukların çok şanslı olduğunu ifade eden Balcıoğlu, "Yarı yıl tatilinde 10-15 kilometre mesafede spor yapabilecek bir merkeze sahip olmaları onlar için büyük şans. Velileri de onlara güzel bir gün armağan ediyorlar" dedi.

Salda Kayak Merkezi'nin tanıtımının yeterli olmadığını belirten Balcıoğlu, şöyle konuştu:
"Antalya her yıl 12 milyon yabancı turisti ağırlıyor. 2016 yılında Antalya'da EXPO 2016 yapılacak. Bu vesile ile en az 10 milyon insanın gelmesi bekleniyor. Antalya'nın civarında Isparta ve Denizli de var. Bu imkanları iyi değerlendirmeliler. Antalya'da kum, sahil varsa, Davraz ve Salda kayak merkezlerinin onların tamamlayıcısı olduğunu düşünüyorum. Reklamımızı iyi yaparak belki bundan sonra çevredeki illerin de cazibe merkezi haline gelebiliriz."
- AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Salda Kayak Merkezi'nin önemli bir seviyeye getirilmesi için yaklaşık 10 yıldır çalışıldığını söyledi.

Kayak merkezine öncelikle Yeşilovalılar ve Burdurlular'ın sahip çıkması gerektiğine işaret eden Özçelik, "Burdurlular başka yerlere kilometrelerce uzak olmasına rağmen gidiyorsa, oranın gelişmesini sağlıyorsa ve buraya gelmekten imtina ediyorsa buranın gelişmesi söz konusu olamaz. Dolayısıyla önce kendimiz kayak merkezinin bir seveni ve tanıtıcısı olmalıyız" dedi.

Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir ise Salda Kayak Merkezi'nin çok yeni olduğunu ve henüz yeteri kadar tanıtımının yapılmadığını kaydetti.

Özdemir, bundan sonra merkezi daha da geliştirerek sporseverlerin hizmetine sunacaklarını dile getirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, 2012 yılında hizmete giren kayak merkezinin en uzun pistinin bin 600 metre, en kısa pistinin ise 950 metre olduğunu bildirdi. Sancar, 5 pisti bulunan merkezde 860 metre uzunluğunda teleski hattında 11 direk, 40 adet T tipi teleski akışı, 1 kar sıkıştırma aracı, 2 kar motoru, kafeterya ve kayak malzemeleri bulunduğu bilgisini verdi.
Kaynak: AA